ISO 9001 Eğitimi Nedir? Kapsamı Nelerdir?

ISO 9001 belgesi alarak tüketiciye verilen ürün ve hizmetlerin belirli standartlar dahilinde olmasını amaçlayan işletmelerin almaları gereken belli başlı eğitimler vardır. Verilmesi gereken ISO 9001 belgesi / sertifikası eğitimini çeşitli başlıklar altında sıralayabiliriz;

  • Dokümantasyon eğitimi
  • Geçiş eğitimi
  • Genel gereklilikler eğitimi
  • Kys baş tetikçi eğitimi
  • Kys iç tetikçi eğitimi

Olmak üzere belli başlı konularda birbirinden farklı eğitimler verilir.

Bütüncü anlayış içinde verilmekte olan eğitimlerde problem çözme, liderlik, metot uygulama, motivasyon, ISO tarihçesi, ve risk değerlendirme gibi organizasyon süreçlerinde kullanılabilecek, hemen hemen her işletmenin işine yarayacak konuların üzerinde durur.

Genel manada, belirli standartların temel gerekliliklerini hem anlayıp hem de kavrama gibi konulardaki becerileri kazandırma anlayışına göre hareket edilmesinde büyük bir rol oynar.

ISO 9001 eğitimine gerek var mı, zorunlu mu?

ISO 9001 belgesi / sertifikası almak amacıyla başvuruda bulunmak isteyen işletmelerin başvuru yapmak için akredite olmuş bir kurum veya kuruluştan destek alma / eğitim alma gerekliliği veya zorunluluğu yoktur. Herhangi bir sektörde yer alan bir işletme organizasyonu, kendi çalışma aşaması ile belge almak için ISO kurumuna başvuruda bulunabilirler.

Fakat bu aşamalarda alanında uzman danışmanlık hizmeti veren firmalarla iş birliği yapmak olumlu sonuçlar getirebilir.

Kısacası, yukarıda da belirttiğimiz gibi ISO 9001 eğitimi nedir ve kapsamları nelerdir? sorularının cevaplarını yazımızdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

TEKLİF AL

About the author : admin